joi, 21 mai 2009

Olimpiadele Comunicarii - aproape de sfarsit

Anul acesta am participat la OC, la proba de relatii publice. Ca brief am avut pozitionarea RBS Romania ca "business de succes". Maine, adica azi, peste 15 ore vom afla cine urca pe podium si cine nu.
Pentru mine, cu toate nu ma asteptam, Olimpiadele Comunicarii a fost o experienta frumoasa, cu ocazia careia am cunoscut niste persoane interesante, cu care voi continua, probabil, o relatie atat pe plan formal, cat si informal. De asemenea, am facut cunostinta cu pr-ul bancar, o nisa pe care probabil nu as fi abordat-o in urmatorii ani.
Legat de olimpiade, ca eveniment de pr... Nu inteleg cum poti sa ceri niste bani(putini,intradevar) echipelor care se califica in finala . Patetic. Intarzieri foarte mari. Intalniri anulate. Bani pierduti. Daca suntem studenti inseamna ca putem pierde o zi pentru a lua o foaie ?
Posibilitati de a fi elimiat.
Daca vrei sa fi eliminat si nu sti cum ai la dispozitie foarte multe variante. Poti sa nu platesti 50 ron, pentru ca te-ai calificat in finala. E normal sa dai bani , nu ? Deasemenea poti sa nu te prezinti in formula completa la unul din tutorate, care oricum sunt degeaba. Nu din cauza speaker-ului , ci din cauza faptului ca 85 de participanti nu inteleg nimic. Ori faci discutie libera cu grupuri mai mici, ori pui speaker-ul sa vorbeasca si atat.
Juriul, o categorie aparte. Oameni "mari" in adevaratul sens al cuvatului. Profesionisti care sunt acolo pentru noi. Dar, se vede ca nu sunt platiti(sau prea putin). Nu mi se pare ca sunt foarte implicati. Unele brief-uri lasa de dorit. Nu era si datoria lor sa le verifice?
Putem sa intram si mai adanc in subiect si sa vorbim despre partea financiara:) Bani de la clienti, taxa pentru ca intri in finala, loc asigurat de Parlament, voluntari care se ocupa de organizare.
Premile , in schimb sunt pe masura efortului. Dupa 1 luna de munca pe bune, daca iesi pe primul loc castigi... 500 e. De ce as vrea 100 de euro? Cel putin jumate din participanti lucreaza pe gratis. Pentru ong-uri, practica,etc. Cred ca meritam putin mai mult. Si nu bani. O colaborare cu IAA, sau alta scoala cred ca ar fi fost mai potrivite. Poate intrari la evenimente AdPrint, Inspire,etc.
Ca o concluzie, Olimpiadele Comunicarii este o initiativa demna de admirat, dar cred ca se poate si mai bine. Sunt curios cand o sa apara un concurent serios pentru OC. Pana atunci, bafta tuturor echipelor si ne vedem maine la party.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu