joi, 28 mai 2009

JB Party - petrecere cu 32 de invitati

Dupa ce ne-a obisnuit cu un concept nou pe piata romaneasca de evenimente(petrecerile alea cu whisky gratis) Ogilvy ne pregateste o noua petrecere. Am primit un mail in care eram anuntat ca urmeaza o noua petrecere intr-un castel, marca JB.  Pentru a participa trebuia sa invit inca nu-stiu-cati prieteni. Mi-am zis"wow ce campanie tare si ce party tare".  Curios, am deschis regulamentul, lucru pe care nu multa lume il face. Acolo am vazut ca doar 8 participanti vor fi castigatori. Trist, nu ?

SECTIUNEA 5. PREMIILE CONCURSULUI. ACCESUL LA EVENIMENT. 

5.1 Cei opt castigatori ai Concursului vor primi din partea Organizatorului cate o invitatie pentru 4 persoane (castigator si alti 3 prieteni /cunostinte) la Evenimentul ce va fi organizat in data de 20 Iunie 2009 in incinta Castelului Cantacuzino situat in loc. Busteni (jud. Prahova). Pana cel tarziu la data de 17 Iunie 2009, castigatorii vor trimiteOrganizatorului informatiile privind identitatea persoanelor insotitoare (respectiv, a celor 3 prieteni /cunostinte). Aceste informatii vor fi furnizate prin intermediul telefonului sau email-ului


de aici

sâmbătă, 23 mai 2009

Locul 3 la OC

Azi a avut loc decernarea premiilor de la Olimpiadele Comunicarii. Ca impresie generala, toti participantii au multumit tuturor, multi din juriu s-au plans de nivelul scazut de anul acesta, iar noi  (Bowties) am castigat locul 3 la PR.  Felicitari echipei, dar se putea si mai bine.  

joi, 21 mai 2009

Olimpiadele Comunicarii - aproape de sfarsit

Anul acesta am participat la OC, la proba de relatii publice. Ca brief am avut pozitionarea RBS Romania ca "business de succes". Maine, adica azi, peste 15 ore vom afla cine urca pe podium si cine nu.
Pentru mine, cu toate nu ma asteptam, Olimpiadele Comunicarii a fost o experienta frumoasa, cu ocazia careia am cunoscut niste persoane interesante, cu care voi continua, probabil, o relatie atat pe plan formal, cat si informal. De asemenea, am facut cunostinta cu pr-ul bancar, o nisa pe care probabil nu as fi abordat-o in urmatorii ani.
Legat de olimpiade, ca eveniment de pr... Nu inteleg cum poti sa ceri niste bani(putini,intradevar) echipelor care se califica in finala . Patetic. Intarzieri foarte mari. Intalniri anulate. Bani pierduti. Daca suntem studenti inseamna ca putem pierde o zi pentru a lua o foaie ?
Posibilitati de a fi elimiat.
Daca vrei sa fi eliminat si nu sti cum ai la dispozitie foarte multe variante. Poti sa nu platesti 50 ron, pentru ca te-ai calificat in finala. E normal sa dai bani , nu ? Deasemenea poti sa nu te prezinti in formula completa la unul din tutorate, care oricum sunt degeaba. Nu din cauza speaker-ului , ci din cauza faptului ca 85 de participanti nu inteleg nimic. Ori faci discutie libera cu grupuri mai mici, ori pui speaker-ul sa vorbeasca si atat.
Juriul, o categorie aparte. Oameni "mari" in adevaratul sens al cuvatului. Profesionisti care sunt acolo pentru noi. Dar, se vede ca nu sunt platiti(sau prea putin). Nu mi se pare ca sunt foarte implicati. Unele brief-uri lasa de dorit. Nu era si datoria lor sa le verifice?
Putem sa intram si mai adanc in subiect si sa vorbim despre partea financiara:) Bani de la clienti, taxa pentru ca intri in finala, loc asigurat de Parlament, voluntari care se ocupa de organizare.
Premile , in schimb sunt pe masura efortului. Dupa 1 luna de munca pe bune, daca iesi pe primul loc castigi... 500 e. De ce as vrea 100 de euro? Cel putin jumate din participanti lucreaza pe gratis. Pentru ong-uri, practica,etc. Cred ca meritam putin mai mult. Si nu bani. O colaborare cu IAA, sau alta scoala cred ca ar fi fost mai potrivite. Poate intrari la evenimente AdPrint, Inspire,etc.
Ca o concluzie, Olimpiadele Comunicarii este o initiativa demna de admirat, dar cred ca se poate si mai bine. Sunt curios cand o sa apara un concurent serios pentru OC. Pana atunci, bafta tuturor echipelor si ne vedem maine la party.

duminică, 17 mai 2009

Be a PIMP! 500 euro\month

   X3 Studios a lansat serviciul Status Pimp. Nu, nu este o comunitate pentru pimpi, ci un serviciu prin intermediul caruia un advertiser is poate promova bussines-ul cu ajutorul statusurilor de YM. Serviciul este, din cate am observat, unic la nivel mondial.
  Sistemul este este atat de transparent si inovator incat nu ai cum sa nu te indragostesti de el. Ca advertiser poti cumpara 500 de click-uri incepand de la 150 e , iar ca pimpper, poti castiga pana la 500 de euro lunar(au si un calculator pentru asta).
  Space Rabbit este o agentie de media si branding digital desprinsa din  X3 Studios. "Ne diferentiem de altii prin atitudinea atipica pe care o abordam in situatii tipice". Cand am citit media si branding digital, am fost placut surprins ca acest proiect a fost realizat de o agentie nisata pe online.  Asa-numitele agentii  full-service ar trebui sa inteleaga ca ceea ce insemna full service acum 10 ani nu mai este relevant acum.  Felicitari pentru Space Rabbit, Funky Bussines si alte agentii care inteleg prin neconventional inovatie si nu BTL(so 5 minutes ago) 

miercuri, 13 mai 2009

Racecar spelled backwards

  Primul post care l-am citit azi se numeste Let`s start with something soft.. Si ma gandeam. De ce ? De ce sa incepi cu ceva usor? De ce ai vrea sa incepi cu ceva soft?  Pe la 20 de ani intri cu adevarat in viata (cel putin in cea profesionala) si incepi\incerci sa faci ceva. De jos. Multi reusesc. Cativa isi doresc ceva mai mult de atat.

Cu alte cuvinte; ce tare e ultimul ad de la Pepsi.  Felicitari BBDO France, m-ati facut sa scriu despre voi. Felicitari Pepsi ca ati descoperit ca sex doesn`t sell anymore



Credits:
Client: PepsiCo International
Agency: CLM BBDO / Boulogne Billancourt
Production Company: Rattling Stick
Director: Danny Kleinman
Executive Creative Director: Gilles Fichteberg, Jean-François Sacco
Art Director: David Bertram
Copywriter: Leo Berne
Agency Producer: France Monnet
Country: France

duminică, 10 mai 2009

Primul training Stud-Life

  Azi a avut loc primul trainig Stud-Life. Ma bucur ca am inceput aceasta serie de trainig-uri si sper sa avem o activitate bogata de-alungul verii :)
In cadrul acestui prim eveniment am acoperit urmatoarele puncte:
 - Jurnalism - concepte de baza 
- Tehnici de intervievare 
- Instrumente web2.0 pentru reporterii de teren 
- Relatia cu departamentele de Relatii Publice (acreditari, acces la evenimente etc)  
 Deni, redacorul sef de la Stud-Life a tinut traingul, ajutata de Miha. Am avut si doi invitati 1 si 2, carora le multumesc cu aceasta ocazie. 
 O sa pun si poze , candva.

sâmbătă, 2 mai 2009

Advertising-ul nu mai ruleaza ?

Sunt creativ. Sociabil. Ma adaptez repede. Stiu sa fac de toate. Vreau sa lucrez in advertising. - Basic pack.  Aceaste fraze o sa le auzi la orice interviu pentru un job in mult-slavita industrie a comunicarii. 
   Banksy, un artist urban englez care face asta, a propagat aceste ganduri sub o forma inedita.



  Parerea mea este ca integrarea excesiva a tinerilor in agentii este un cutit cu doua taisuri. Luam tineri, idei multe, ii crestem, castigam premii.  
   Dar pana atunci o sa avem in continuare accounti si creatori care inca isi tocesc tenesii in Fabrica. Nu am nimic cu Fabrica, e un loc foarte tare, dar as vrea sa vad putin mai mult profesionalism, si sa nu devina industria comunicarii, la fel ca si Fabrica, locul unde ajungi just cuz it`s cool.
   
First seen here






marți, 21 aprilie 2009

Why not ?

Exista doua tipuri de oameni. Exista de asemenea un milion de fraze care incep cu exista doua tipuri de oameni... Tipurile "mele" de oameni sunt the why guy ,care tot timpul  inainte de a face ceva se intreba "de ce?",  si the why not guy.
I`m the why not guy, and that`s my blog.
Enjoy